9-04-25
Gm. Czersk. PRZEPIS
GM. CZERSK. Stowarzyszenie Malachinki proponuje
babkę cytrynową. Teresa Zdunek: Polecam, smacznego! (PRZEPIS)



- Babka jest bardzo dobra, taka puszysta. Ciasto było już wypiekane dziesiątki razy, jest sprawdzone – na starym przepisie. Polecam, smacznego! - mówi Teresa Zdunek z „Malachinek”.

Babka cytrynowa
• 6 jajek
• 1 szkl. oleju
• 1/2 szkl. cukru
• 1 szkl. mąki
• 1 szkl. skrobi ziemniaczanej
• 2 cytryny, sok i skórka
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 łyżeczki octu

Jaja z cukrem ubić. Dodać produkty sypkie, olej oraz sok z cytryn i otartej skórki cytryn. Delikatnie wymieszać. Piec w 170 stopniach około 50 minut. Po upieczeniu lekko ciepłą babkę oblać lukrem lub roztopioną białą czekoladą.

(red)

Chcecie podzielić się przepisami z innymi czytelnikami? Pyszne ciasto, sałatka, mięso, a może szybka przystawka? Skontaktujcie się z nami pod numerem tel. 692 681 498, mailem [email protected] – lub przez Messengera – KLIKNIJ. Zapraszamy!


Babka cytrynowa.





Materiały umieszczone w portalu Wizjalokalna.pl chronione są prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z materiałów w całości lub fragmentach, dalsze ich rozpowszechnianie bez zgody pisemnej redakcji portalu Wizjalokalna.pl, jest zabronione.