14-11-19
Gm. Czersk. Zdjęcia
Warsztaty kulinarne Łężanek

"Smaki jesieni" robimy potrawy z ziemniaków, tradycyjne i smaczne. Pyzy borowiackie i szare kluski z szmurowaną kapustą. To już tradycja, że jesienią spotykamy się w Ośrodku Kultury w Łęgu i gotujemy wspólnie.

Jesień to czas, gdy najlepiej smakują potrawy z ziemniaków. Pyzy Borowiackie to nasza specjalność, są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Województwa Pomorskiego.

Jesteśmy dumne z tego, że mamy 21 produktów regionalnych na liście ministerialnej.

Teresa Kropidłowska





Materiały umieszczone w portalu Wizjalokalna.pl chronione są prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z materiałów w całości lub fragmentach, dalsze ich rozpowszechnianie bez zgody pisemnej redakcji portalu Wizjalokalna.pl, jest zabronione.